Wandelaars

walkers-475702_1280

 

Afgelopen zondag ging ik hardlopen in de Horsten. Op deze zonovergoten dag was ik niet de enige die daar liep en tientallen keren moest ik twee of meer wandelaars passeren.

Vaak waarschuwde ik kort tevoren even met een ‘Ik haal u links in!’ zodat ze me konden horen aankomen, en zodat er geen botsingen zouden plaatsvinden. De een deed dan een stap opzij en groette me vriendelijk, de ander reageerde niet en bleef met haar aandacht bij het gesprek met haar wandelmaatje.

Ook was er iemand in een grote groep die na mijn aankondiging juist naar links uitweek, en zo precies mijn weg versperde. Op het laatste moment veranderde ik van koers zodat ik tussen hem en zijn buurman door kon rennen. Ondertussen hoorde ik deze groep Duits met elkaar praten. Ze hadden me wel horen waaschuwen, maar hadden mijn woorden niet verstaan!

Bij het stel dat ik daarna achterop kwam, dacht ik wel via de rechter berm in te kunnen halen en ik kondigde mezelf niet aan. De man verontschuldigde zich dat hij niet voor me aan de kant was gegaan, en ik riep hem terwijl ik omkeek lachend toe, dat ik beter even had kunnen waarschuwen.

Vervolgens passeerde ik een man en een vrouw die vrij ver uit elkaar liepen, de een links en de ander rechts op het pad. Ik kondigde aan dat ik midden tussendoor kwam lopen. Dat werd niet zo gewaardeerd. De vrouw beet me toe: ‘Ik schrik me dood, zeg!’ Had ik wat eerder moeten waarschuwen?

De volgende mensen die ik passeerde, maakten weer ruim baan voor me, en groetten me vrolijk.

Wat een grote variatie aan reacties op deze prachtige zonnige dag. Allemaal verschillende mensen, verschillende karakters, verschillende humeuren. En ik realiseerde me, dat het allemaal niets met mij te maken had.

2 gedachten over “Wandelaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s